laat je inspireren!
close
klik op de envelop en je krijgt een leuke tip om een druppel vriendelijkheid te verspreiden kleine moeite, gratis en je verandert iemands dag
kindness is spreading fast
laat maar een voorbeeld zien
1 druppel vriendelijkheid
of swipe
klik op close en je kunt weer een nieuwe tip krijgen
tips
maakt jou een beetje leuker
je kunt hier niet terug, dit is de eerste pagina maar leuk geprobeerd!
inspiratie
een druppel vriendelijkheid
terug
en komt weer bij je terug
veroorzaakt een ‘ripple effect’
1 druppel
filmpjes
over
maakt de wereld een beetje leuker
uitleg
1. oefen in verbinding
3. alles gebeurt in jouw voordeel
Het helpt als je een gevoel van verbinding met anderen hebt. Zodra je je verbonden voelt is het geven van een druppel vriendelijkheid kinderspel. In het algemeen kunnen we makkelijk verbinding voelen met mensen waar je om geeft. Als je je oefent om deze verbinding ook te voelen bij mensen die je niet eens kent dan heb je de grootste stap al gezet.
Daarna kun je het wat uitbreiden, bijvoorbeeld door 1 van de 1-druppel-vriendelijkheid ideeen op een dag uit te proberen. Denk daarbij groots.... fantaseer maar dat het effect van jouw vriendelijkheid grote veranderingen in iemands leven en de wereld gaat veroorzaken; je zult verrast zijn hoe dichtbij jouw fantasie komt...
2. start klein en het is zomaar een gewoonte
Een van de krachtigste manieren om je eigen geluk te vergroten is door anderen gelukkig te maken. Bovendien geeft het ook een impuls aan je gezondheid en relaties en creert een ‘ripple effect’. Een druppel vriendelijkheid die in het water valt veroorzaakt een oneindig aantal golfjes die uiteindelijk het water over een groot gebied in beweging brengt.
3. alles gebeurt in jouw voordeel
En het heeft ook nog eens een boemerang effect. What goes around comes around: jouw druppel vriendelijkheid stroomt altijd weer naar je terug. En of je het nu uit egoisme of uit altruisme doet. Maakt niets uit… vriendelijkheid is de sleutel naar een leukere wereld. De Dalai Lama vindt dat ook:
Door klein te starten merk je dat het eigenlijk heel simpel is en je geen enkele inspanning kost. Ook zul je merken dat het effect van iets heel kleins al heel groot kan zijn. En dat stimuleert natuurlijk... Voor je het weet wordt vriendelijkheid een gezonde verslaving. Klein beginnen kan bijvoorbeeld door meer op je gezichtsuitdrukking te letten. Vaak is die wat gespannen en zorgelijk. Laat eens regelmatig een glimlach verschijnen. En zie hoe de ander bijna niet anders kan dan ook te glimlachen.
1. Oefen in verbinding
Iedereen beschikt over de mogelijkheid om vriendelijk te zijn. Dat zit simpelweg in ons. Maar vaak zijn we teveel met onze eigen zorgen en vraagstukken bezig zodat we het wel eens vergeten… En het is gewoon een kwestie van oefenen. Het leuke ervan is is dat het besmettelijk is, zowel voor jezelf als voor de ander. Wil je weten hoe je het simpel verder kunt ontwikkelen? Hier de 3 belangrijkste stappen:
my religion is very simple my religion is kindness
Gelukkig willen zijn geldt niet alleen voor jou maar ook voor die ander. Dus oefen je vriendelijkheid eerst op de mensen die dichtbij je staan en veel voor je betekenen. Breidt het dan langzaam uit naar bekenden en daarna na willekeurige vreemden. De ultieme stap is om die druppel vriendelijkheid zelfs te verspreiden naar mensen die je niet zo leuk vindt. Vertrouw erop dat zij het misschien wel het hardste nodig hebben...
Leer jezelf de gedachte aan dat "alles in jouw voordeel gebeurt". Dat lijkt misschien niet zo, maar terugkijkend zul je vaak merken dat die toevallige gebeurtenissen niet zo toevallig waren. Dat dat vervelende moment je later enorm veel heeft opgeleverd of je juist in contact bracht met... Leer er op vertrouwen dat er goede bedoelingen met je zijn, ook al merk je het soms niet. Heb je behoefte aan vriendelijkheid? Verspreid vriendelijkheid. Behoefte aan aandacht? Geef aandacht. Erkenning & respect. Geef het anderen. De druppel die je verspreid komt zeker bij je terug, misschien zelfs als grote golf... Geniet van het leven!
2. Start klein en denk groot
over ons
helaas… het is al weer over kom, doen we nog 1 tip voor een druppel vriendelijkheid
1 druppel vriendelijkheid is gemaakt door inspiratieapps.nl gewoon… om de wereld een beetje vrolijker te maken wil jij ook graag een app ? kijk eens op www.inspiratieapps.nl  (op de iPad of laptop) voor de mogelijkheden 
Inspirerende video's scroll aan de zijkant