Het Enneagram

senses-vision

persoonlijkheids types


senses-vision

Ennea = 9

senses-vision

Grammas = geschreven / punten

senses-vision

Enneagram betekent dus

senses-vision

9 beschreven punten

Welkom bij het Enneagram! Van alle "persoonlijkheids modellen" die ik ken is het Enneagram by far de meest interessante om mee te werken. Niet alleen geeft het snel zicht op de basisstructuur van jouw persoonlijkheid, maar je kunt er ook meteen een vliegende start mee maken in the Sense of Happiness.

Vandaar dat ik het Enneagram heb beschreven met daarin een aantal voorbeelden wat het betreffende type kenmerkt met betrekking tot Proeven, Ruiken, Voelen, Horen en Zien.

Ook kun je hier een snelle enneagram-test vinden, uitleg van alle types en veel extra info zoals kwaliteiten en valkuilen van elk type.

Maak eerst de snelle test en mocht je twijfelen over jouw enneagram-type: lees ze allemaal dan even door en er zit er zeker 1 tussen waar jij je het meest in herkent.


Naar de snelle test!

Uiteraard zijn 7 miljard mensen niet in 9 hokjes te beschrijven, maar je zult merken dat bepaalde types "ver van je af staan" en je je in 1 van de beschreven types het meest zult herkennen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je je echt nergens in herkent en dat je vindt dat elk mens uniek is (kijk dan even bij type 4. De Romanticus) of dat je je eigenlijk wel in alle types herkent (kijk dan even bij type 9. De Bemiddelaar).

Mocht je twijfelen aan de zin van het enneagram (kijk dan even bij type 6. De Loyalist) of aan de wetenschappelijke onderbouwing ervan (kijk dan even bij type 5. De Waarnemer).

Vind je het allemaal prima en leuk om weer een testje te doen (kijk dan even bij type 7. De Levensgenieter) of maak je zelf wel uit welk type je bent en heb je daar geen site voor nodig (kijk dan even bij type 8. De Baas).

Denk je niet dat het helemaal klopt en volledig is (kijk dan even bij type 1. De Perfectionist) of wil je het graag gebruiken om anderen te helpen (kijk dan even bij type 2. De Helper).

Denk je de goede sier te maken met het best ogende type dat succesvol is, tja.. (kijk dan even bij type 3. De Winnaar)

Ga naar de App

Heb je de test al gedaan?

De anderen:

Inzichtkaarten